Mediapartners: exclusieve content

De Nationale Politieke Index is interessant voor bestaande media. We werken nauw samen met een of meerdere mediapartners, die exclusieve en nieuwswaardige content krijgen aangereikt.

We zijn met verschillende geïnteresseerde media-organisaties in gesprek. In eerste instantie zoeken we een mainpartner en samen met die partij gaan we op zoek naar een invulling van het ideale mediapalet. 

Uiteindelijke doel is om in een jaarlijks op televisie uit te zenden programma, de winnaar van De Nationale Politieke Index van dat jaar bekend te maken.

Dit live televisieprogramma heeft de uitstraling van een verkiezingsavond. Is journalistiek van aard en voor een groot publiek geschikt. Het heeft letterlijk een “nationale allure”. Compleet met live reacties van alle betrokkenen. 

De winnaars in de categorieën wetgeving, controleur van de regering en volksvertegenwoordiger krijgen een tastbaar bewijs van hun prominente plek op de ranglijst. Ook wordt bekend gemaakt welk Kamerlid overall het hoogst heeft gescoord op De Nationale Politieke Index.

De bijbehorende jaarlijkse awards wordt uitgereikt door de voorzitter van het expert-panel, te denken valt aan een (oud-)premier of minister, die zelf jarenlang in de Kamer heeft gezeten. 

Zo wordt De Nationale Politieke Index in de komende jaren een instituut. Maar ook een nationaal evenement, dat voor veel media interessant zal zijn om zich te onderscheiden als hoogwaardig, innovatief en agenda-setting. 

De Nationale Politieke Index: Onmisbaar als het gaat om de kwaliteit van de democratie in Nederland.